Prøvesmagning2019-05-27T15:31:22+00:00

Prøvesmagning

- så er De sikker på at få det helt rigtige

Prøvesmagning af bryllupskage i konditoriets lokaler foregår ved, at ca. 20 forskellige fyld kommes i små bægre, som man så kan sammenligne og vurdere.

Der vil være et bredt udvalg fra konditoriets sortiment, men har du bestemte ønsker, er du mere end velkommen til at oplyse det ved tilmelding. Alle der deltager til den enkelte prøvesmagning vil have det samme sortiment af 20 forskellige slags fyld. Vi kan derfor ikke opfylde alle ønsker, men vi opfylder så mange som muligt.

Du kan se vores fulde liste af smagsvarianter og bud på kombinationer længere nede på siden.

En lille prøvekage med valgt fyld og overtræk, men uden dekorationer laves gerne på bestilling. Det koster 120 kr.

Tilmelding til prøvesmagning

Du kan tilmelde dig prøvesmagning via telefon 59 64 31 21 eller ved at sende en mail.

Vi har plads til to brudepar under hver prøvesmagning. Det er for at sikre, at der også er tid til at tale om specifikke ønsker og detaljer til kagen.

Datoer for prøvesmagning

HER KOMMER DATOERNE

Husk ved tilmelding at oplyse

dato og klokkeslet for prøvesmagning

dato for brylluppet

ca. størrelse på kagen

meget gerne eventuel leveringadresse

 Disse oplysninger skal sikre, at I ikke kommer herud forgæves for så blot at få at vide, at vi ikke har tid den dag.

 Mail: Alauda@mail.dk

 I bryllupskager fremstilles gerne flere typer fyld i samme kage, men der fremstilles ikke fyld i mindre portioner end svarende til 10 kuverter i alt. F.eks. beregnes det som 20 kuverter af hver slags, hvis en kage til samlet set 40 kuverter skal have to forskellige fyld.

Vi anbefaler, at man vælger to fyld, der står godt overfor hinanden, og de laves i kagen i lag, så hvert stykke vil indeholde begge dele. Ønsker man mere end to lag i hver etage tillægges der 3 kr. per. kuvert i kagens pris.

Selvfølgelig kan hver etage af kagen være forskellig indeni, men husk at der så bør beregnes mere kage, da flere gæster så vil være fristet til også lige at smage noget af det andet også.

Vores smage

Frugtfromage

Med eller uden spiritus som smagstilsætning.

Dette er et fyld, der falder i de fleste menneskers smag. Blandt de mest populære finder man: jordbær, passionsfrugt, hindbær, blandede tropefrugter, blodappelsin, ananas, tranebær og blandede skovbær. Laves på pureret/blendet frugt, evt. med frugtstykker tilsat. Jordbærstykker kun i sæsonen for danske jordbær. Udenfor sæsonen for jordbær anvender vi puré, der har været frosset.

Chokoladecreme

Kendt fra kagen ‘Sarah Bernhard’ og er egentlig lavet på mørk chokolade, men den kan også laves på hvid chokolade eller flødechokolade.

Der kan tilsættes spiritus, appelsin, frugtstykker mv. Cognac er populært i mørk creme, mens mokka eller Kirch er mest populært i hvid chokoladecreme.

Nougatcreme

Kan evt. tilsættes ristede nødder.

Tobleronecreme

Igen en chokoladecreme, men da den er meget efterspurgt, nævner vi den lige for sig selv. Den er simpelthen lavet på den kendte Tobleronechokolade (den orange).

Chokoladefromage

En klassiker, men i den tunge ende. Bør ikke vælges til kager, der skal serveres efter en middag.

Vanillefromagecreme

Kendt fra f.eks. en othellolagkage. En af børnenes absolutte favoritter, da den er helt glat og mild. Der kan tilsættes frugtstykker eller bær. Egner sig godt overfor næsten alle fyld.

Engleguf

Som navnet antyder, er der tale om et ret børnevenligt fyld. En creme med marmelade og knuste makroner i.  Skal den overfor chokoladefyld, er jordbær- eller brombærmarmelade mest eget, men alle slags kan bruges.

Mousse lavet på frugtsaft eller alkohol

Meget let og luftig. Blandt de mest populære er Baileys-likør, champagne, rom og citron. I sæsonen er champagnemousse med halve jordbær meget populært.

Chokolademousse

Let og luftig og lavet på den bedste, mørke chokolade fra Felchlin i Schweiz, kåret som verdens bedste chokolade, Maracaibo 65%.

Creme mousseline pralinée

En tungere chokoladecreme med appelsinskal (kan erstattes med appelsinolie eller lign. efter ønske, hvis man ikke bryder sig om egentlig appelsinskal).

Creme de banane

Tilsætning af af bananlikør i denne mousse fremhæver smagen i bananerne og er ganske uundværlig, og en anelse citronsaft løfter smagen.

Cheesecake fyld

Dansk type, der er let, frisk og luftig.  Smages til med frugtsaft.

Limemousse

Syrlig og meget luftig. Bør anvendes overfor mørk chokolade eller bær.

Sacher torte

Få hele kagen som en sacher torte – pyntet som bryllupskage. En klassisk chokoladelagkage fra konditori Sacher i Wien. Den udmærker sig ved sin fyldige smag.

Hvidvins duchesse

En creme, der i al sin enkelthed er frisket op med muscat hvidvin af bedste kvalitet. Mere smagfuld end champagmemousse, men anvendes på samme måde.

Spiralkage med chokolade

Her er bundene utraditionelt sat på højkant, så lagkagen nærmest må beskrives som en kæmpestor skive roulade, der ligger ned. Det giver et påfaldende anderledes snit, når kages skæres ud. Kan laves med alle fyld, men da kun en slags.

Gâteau belge de fraise

Denne kage kræver friske, danske jordbær i rigelige mængder. Saften fra en limefrugt samt en kombination af fløde og kvark giver dette fyld en friskhed, der har gjort den meget populær. Kan dog også med lækkert resultat anvendes med striber af hindbærsauce, når det ikke er sæson for jordbær.

Jijona creme

En sød creme på flødechokolade og nougat tilsat praline lavet på honning og spanske mandler. Her kan børnene også være med. Da dette fyld hører til i den søde afdeling, anbefales det at sammensætte kagen med syrlige eller meget lidt søde typer fyld kombineret med denne creme.

Estate danese

En anderledes mousse med jordbær og rabarber, hvor noget af den sædvanlige piskefløde er erstattet med æggehvider og dermed giver en lettere og friskere konsistens.

Trøffelkage med solbær

En kraftig chokoladekage med fyld af trøffel og solbær. Solbær gør sig rigtig godt sammen med chokolade, og denne kage er et glimrende eksempel. Meget tung – bør ikke serveres efter en middag.

Tiramisu

Den kendte dessert omsat til en lagkage med biskuitbunde, mascarpone og kaffe.

Bavarois med te og chokolade

Denne kage fremkalder ofte lidt skepsis, men kun indtil folk smager den! Te er en glimrende ledsager til chokolade og indgår også i en type af Konditori Arlingtons fyldte chokolader.

Coco créole

En kokoscreme med rom. Et oplagt valg for kokos-elskere. Anvendes bedst overfor ananasfromage eller med ananasstykker i. Med denne kage er det særlig vigtigt, at den får lov til at stå og temperere lidt ved stuetemperatur inden servering, da den i kold tilstand vil virke tung og smagsløs. Det er naturligvis muligt at få denne mousse uden rom.

Favori d’Arlington

Som navnet antyder, er der her tale om konditorens personlige favorit – en hvid chokolademousse med hasselnødder. Dette er et meget let og luftigt fyld, der ikke er i stand til at bære tunge typer pynt. Den hvide chokolade kan eventuelt erstattes af lys flødechokolade. Hører til i den søde ende af skalaen og bør sammensættes med syrlig frugt eller mørk chokolade.

Muskatel de pomme

En delikat creme med æblegele og muskatvin.

Victoria

Denne kage var i Belgien årets kage i 1995, og deraf fulgte navnet for sejr. Det er en harmonisk chokolademousse med appelsin og mokka.

Marrons glacés

Denne kage er baseret på en flødechokoladeganache og en kastaniecreme fremstillet med glaserede kastaniestykker og en anelse rom.  Der anvendes flødechokolade med højt flødeindhold og lavt sukkerindhold – den belgiske type.

Chokolade hassel Dacquoise

Med sin hasselnøddelikør er denne chokolademousse en oplevelse for kendere, omend den ikke hører til i den letteste afdeling.

Vores bud på kombinationer af fyld

Herunder følger nogle kombinationer af fyld, der blev skabt for at gå sammen, således at disse allerede udgør to lag i kagen. Det er fyld, som vi klart anbefaler sammen, men de enkelte dele kan også anvendes overfor andre.

Caramelo anaranjado

I denne kage kombineres orangeblomstmousse med en karamelmousse. Virkelig en kage, der fortjener opmærksomhed. Orangeblomsten går også sammen med f.eks. jordbærfromage, mens karamellen har vundet størst opmærksomhed kombineret med baileysmousse, når den ikke indgår i sin oprindelige sammensætning.

Riviera

Her er en godbid for kendere. Citroncreme kombineret med en chokolademousse, hvor forholdet mellem chokolade og citron er nøje afstemt, så ingen af de to kraftige ingredienser overdøver hinanden. Af hensyn til fremstillingen af citroncremen skal denne kage bestilles mindst 6 uger i forvejen.

Criollo

Årets Kage i Danmark 2003. En criollocreme fremstillet med mørk chokolade og den chokoladeholdige øl Criollo Stout samt en chokolademousse med flødechokolade. De to lag er kun adskilt af lidt fintrevet, syltet citronskal .

Dôme de chocolat framboise

Den rummer mørk chokolademousse irørt fintpurerede hindbær, hvor kernerne sies fra, og så en hvid chokolademousse med Kirsch. Mellem de to lag lægges i sæsonen for danske bær hele hindbær. Udenfor sæsonen kan vi ikke tilbyde dette, da alle udenlandske hindbær skal varmebehandles inde brug.

Le Royal

Denne kage lever helt op til navnet. En champagnemousse og en mandarinmousse lavet på ‘Mandarin Napoleon’.